Hedefi Derece Olanlar İçin Soru Bankası Önerileri

29-01-2021 17:45
Hedefi Derece Olanlar İçin Soru Bankası Önerileri

Bugün; istediği liseyi kazanmak için sınava aylar öncesinden çalışmaya başlamış olanlara, hedefi derece olanlar için soru bankaları hazırladım. Kitapların tanıtımına geçmeden önce hadi biraz sohbet edelim.

 

LGS gün geçtikçe yaklaşıyor ve artık hedeflerini belirlemiş olmalısın. İşlediğin konularla beraber eş zamanlı soru bankaları çözmen, gelişimin ve sınavda hedeflediğin dereceyi yapman için çok önemlidir. Derece yapmak istiyorsan sürekli konu eksiklerini kapatman gerekiyor. Konu eksiklerini kapattıkça da soru çözüp pekiştirmen gerekiyor. Bunun yanı sıra bol bol soru çözmek, seni hem hızlandıracak, hem de fazlaca soru çeşidi görmeni sağlayacaktır. Sınav öncesi ne kadar soru çeşidi ile karşılaşırsan senin için o kadar iyi demektir. Ayrıca bol soru çözüp yanlışlarını görüp bunları kapatarak yoluna devam etmen, sınav öncesi stres ve kaygını da azaltacaktır. Derece yapmak kolay olmadığı için zor soruları da görmen gerekmektedir. Sana orta seviye ve üstü bazı kitaplar tanıtacağım. Bu kitapları çözerken zorlanabilirsin. Fakat şimdi zorlanmak, sınavda zorlanmaktan daha iyidir. Yapamadığın soruların çözümlerini öğrenip yoluna eksiksiz devam etmen seni başarıya taşıyacaktır. Hadi bu kitaplara beraber göz atalım.

 

 tonguc-akademi-zor-ve-otesi-matematik-soru-bankasi

ZOR VE ÖTESİ MATEMATİK


Sana önereceğim ilk soru bankası Tonguç Akademi’den Zor ve Ötesi olacak. Matematik biliyorsun ki LGS’ de en ayırt edici derslerden bir tanesidir. Böyle olunca soruların ayırt ediciliğinden korkmayıp derece yapmak için elinden geldiğince soru çözümü yapmalısın. Hedefi derece olanlar için önereceğim bu kitap, seni zorlayarak asıl sınav LGS’ de oluşabilecek stresi ve kaygıyı en aza indirmene yardımcı olacaktır. İçerisindeki her bir test 7-8 sorudan oluşmaktadır ve görsel bakımından oldukça zengindir. Zor sorularla şimdiden karşılaşıp onları çözebilmek özgüvenini de en üst seviyeye çıkaracaktır. Kitabın gereksiz zorlukta olmadığını da belirtmek isterim.

 

 
tonguc-akademi-8-sinif-lgs-fen-bilimleri-zoru-bankasi
 
 

 FEN BİLİMLERİ ZORU BANKASI

 

Önereceğim ikinci soru bankası ise yine Tonguç Akademi’den Fen Bilimleri Zoru Bankası. MEB müfredatına %100 uyumlu bu soru bankası, seni kesinlikle gereksiz zorlayacak bir kitap değil. Uzun uzun paragraflardansa anlama beceresinin ön planda olduğu LGS ‘ de tam da işine yarayacak bir kitap. Zorluk seviyesi yüksek bu soru bankasıyla hedefin olan dereceye bir adım daha yaklaşabilirsin. Yapamadığın soruları TATS uygulaması sayesinde uzman hocalardan çözümünü dinleyebilir ve eksiklerini hızlıca görebilirsin. Yeni müfredatla değişen okul derslerinde de kullanabileceğin bu soru bankası, zorlarken geliştiren yapıda olmasıyla da seni sınava hazırlıyor.

 

 

 tonguc-akademi-8-sinif-lgs-10da-10-zoru-bankasi

 

10'DA 10 ZORU BANKASI 

 

Sana önereceğim son soru bankası Tonguç Akademi’den 10’da 10 Zoru Bankası. T.C. İnkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde 10’ar soru soruluyor ve "ara ders” olarak nitelendireceğimiz bu derslerde full yapmak çok önemlidir. Dikey ve yatay soruların bulunduğu bu kitapta müfredatla %100 uyumlu, orta ve üst seviye sorularla LGS öncesi en ciddi tecrübelerinden birini yaşayacaksın. Yapamadığın sorular mutlaka olacaktır. Bu soruları önemsiz diye geçmeyip, doğrusunu görebilmen için TATS uygulamasından istediğin zaman çözümlü video anlatımını dinleyip sorunun doğrusunu öğrenebilirsiniz. 762 adet soru bulunan bu kitabı tamamladığında bol bol soru çözmüş olacaksın. Bol soru çözmek sınavda hızlanmanı sağlayacağı için ara dersleri hızlıca halledip, Türkçe, Matematik gibi derslere daha fazla vakit ayırabileceksin.

 

Sana önerdiğim 3 kaynakla sınırlı kalmamalısın. Sende eksiğin olan başka dersler için kaynaklar bulup çözmelisin. Bu zor ve çaba gerektiren soru bankalarını da çözebiliyorsan yolun çoğunu arkanda bırakmışsın demektir. Konu eksiklerini tamamen bitirdiğinde ve yeteri kadar soru çözdüğünde kendini deneme sınavlarıyla test etmeyi de unutmamalısın. Hedefin olan liseyi kazanmak için biz her zaman destekçin olacağız. Umarım önerdiğim bu soru bankaları ile limitlerini zorlayıp, sınavda gayretlerinin karşılığını alabilirsin.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.