Uzaktan Eğitimde Kullanabileceğin Mobil Uygulamalar

06-03-2021 11:07
Uzaktan Eğitimde Kullanabileceğin Mobil Uygulamalar
Uzaktan eğitim artık çoğumuzun alıştığı ve hayatımızın bir parçası haline gelmiş bir durum. Neredeyse bir yıldır okulların kapalı olması eğitim kurumlarını da uzaktan eğitim sistemi kurmaya itti. Biz de uzaktan eğitimin "öğrenen” kısmında şimdilik devam ediyoruz. Uzaktan eğitimin ne zaman biteceği yönünde net bir haber olmadığı için hazırlıklarımızı hala buna göre devam ettiriyoruz. Ayrıca çoğu şirketin de bu dönemde uzaktan çalıştığını düşünürsek pandemi sona erse dahi uzaktan eğitim/çalışma sistemi hayatımızda uzun süre yer edinebilir. Bugün sizlerle "Uzaktan Eğitimde Kullanabileceğin Mobil Uygulamalar" konusunu inceleyeceğiz.

Madem bu sürecin ne zaman biteceğini, bitse de okula ne zaman döneceğimizi bilmiyoruz, ben de size uzaktan eğitimde verimliliği artıracak mobil uygulamalar önermek istedim. Buyrun beraber göz atalım.


LGS PUAN HESAPLAMA

Pandemi olsa da sınavlar devam ediyor. Önünde LGS gibi çok önemli bir sınav olduğu bir gerçek. Haziran’a kadar kendini test etmen ve gerçek sınavdan önce seviyenin ne olduğunu bilerek, konu eksiklerini görüp tamamlayarak ilerlemek senin için çok faydalı olacaktır. Evde girdiğin deneme sınavlarının sonuçlarını ölçmek için sana bu uygulamayı tavsiye ediyorum. Hem puanını, hem de tahmini yüzdelik dilimini görebildiğin bu uygulama sade ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor.
 
⏩ PLAY STORE             ⏩  APPLE STORE 

 

CAMSCANNER

Uygulama tanıtımına harika bir App’le başlıyorum. Çoğu zaman hocalar ödevleri PDF formatı şeklinde ister. Bizim kağıda yaptığımız ödevlerin PDF’e dönüşmesi içinde önce Word’e yazıp sonra bunu PDF’e çevirmemiz lazım. Yani baya bir işimiz var demektir. Ya da bir tarayıcı aracılığıyla bilgisayara aktarmanız gerekmektedir. Tarayıcı özellikli yazıcı bulmak kimi zaman kolay olmayabiliyor. Ancak bu uygulama bizi bu dertlerden kurtarıyor. Yaptığınız ödevi fiziksel boyuttan dijital boyuta taşımak için tek yapmanız gereken fotoğrafını çekip uygulamaya atmak. Uygulama çektiğiniz fotoğrafı metin yazısına dönüştürüp bu yazıyı da PDF formatına dönüştürüyor. İşte fiziksel olarak yazdığınız bir ödevin dijitale taşınması bu uygulama sayesinde bu kadar basit!

 

⏩ PLAY STORE             ⏩  APPLE STORE 


 

           

POMODORO SAYACI

Pomodoro, 25 dakikalık çalışma ve 5 dakikalık molalardan oluşan bir çalışma tekniğidir. 25 dakikalık çalışma süresinde tamamen odaklanmanı ve ders dışında bir şey düşünmemeniz gerekir. 5 dklık molada ise tam tersi ders hakkında hiçbir şey düşünmemelisiniz. 30 dk tamamlandığında süreç tekrar devam eder. Kaç adet pomodorinin size konuyu anlamak için yeteceği tamamen sizin insiyatifinizdedir. Pomodoro Tekniği sayesinde zamanınızı kolayca yönetebilir ve odaklanmanızı arttırabilirsiniz.

 

⏩ PLAY STORE         ⏩  APPLE STORE



DUOLINGO

İngilizce öğrenmenin online derste okula nazaran daha zor olduğu bir gerçek. İngilizce, iş hayatından tutun sosyal anlamda, yurt dışına çıktığınızda vs. her yerde ihtiyacınızın olduğu bir dil. Madem evdeyiz ve fazlasıyla vaktimiz var, o zaman bir uygulamanın desteğini almak hiçte zor değil. Duolingo size önce seviyenizi sorarak, karşınıza sizin seviyenize göre sorular ve öğretici metinler getiriyor. Dinleme, okuma, yazma gibi bütün özellikleri sizin İngilizceyi geliştirmenize fayda sağlıyor. Telaffuz özelliğini de atlamamış uygulama bazı kısımlarında İngilizce cümleyi sizden sesli bir şekilde ifade etmenizi istiyor. Geçtiğiniz kısımlara geri dönmenize de imkan sağlayan Duolingo, geçmişte unuttuğunuz bir konu olduğunda dönebileceğiniz bir sistem yapmış.

 

⏩ PLAY STORE         ⏩  APPLE STORE

 

POST-IT

Renkli renkli notlar almayı seven biri misiniz? Peki ya aldığın bu notları odanda duvarına, masana yapıştırmanın yanında bir de yanında istediğin yere taşımak ister misin? O zaman bu uygulamaya gel bir bakalım. Çünkü tam da sana göre! Kendi el yazınızla aldığınız notları aktarabildiğiniz gibi direkt uygulama üzerinden de notlar alabilirsiniz. Uygulama, renkli renkli aldığınız bu notları paylaşma imkanı da sunuyor.

 

⏩ PLAY STORE      ⏩  APPLE STORE


 

ADOBE ACROBAT READER

Uzaktan eğitim denilince akla ilk gelenlerden biri de ders notları oluyor. Hocalar genellikle bu notları PDF şeklinde paylaşıyor. Bilgisayar başında değilsek telefondan açmak için de bir uygulama olması işimizi kolaylaştırıyor. İşte bu uygulama Adobe Acrobat Reader. Ders notlarınızı istediğiniz gibi açıp düzenlemenize imkan sağlayan uygulama, tek bir yerden kontrol etme kolaylığını da sağlamış.

 

⏩ PLAY STORE      ⏩  APPLE STORE


 

STAY FREE

Ders çalışırken okul ortamı da olmadığı için odaklanma sorunları yaşamanız gayet normal. Okuldan neredeyse bir yıldır ayrı kalmanın maalesef odaklanma sorununa yol açabileceği bir gerçek. Ama bu uygulama sayesinde vakit geçirdiğiniz uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiğinizi görebilir, uygulamaları kısıtlayabilir ve alarm kurup sadece belirli aralıkta kullanmanıza izin veriyor. Bu uygulama sayesinde uygulamalarında başınızı artık kaldırabilecek ve derslerine daha rahat odaklanabileceksiniz.

 

⏩ PLAY STORE  

 

Bugün sizlerle Uzaktan "Eğitimde Kullanabileceğin Mobil Uygulamalar" konusunu inceledik. Umarım fayda sağlamıştır. Sağlıklı günler dileriz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.