Matematikte Başarılı Olmanın Yolları

12-03-2021 10:43
Matematikte Başarılı Olmanın Yolları

Matematik çoğu öğrencinin zorlandığı derslerin başında gelmektedir. Matematik lafını duyunca dahi hoşuna gitmeyenleriniz olabilir. Fakat ilkokuldan lise sonuna kadar bizlerle beraber hayatımızda olan bir derstir Matematik. Hatta seçtiğiniz bölüm sayısal ağırlıklıysa üniversitede de hayatınızdan çıkmayacaktır. Matematikten kaçarak ilerlenmeyeceği aşikar. Mutlaka Bu problemi aşmalısınız. Bugün sizlerle "Matematikte Başarılı Olmanın Yolları” konusuna değineceğiz.

 

Ön Yargılarınızı Yıkmalısınız

Size bu yazımızda bir sürü tavsiye verebilirim. Fakat ön yargınızı yıkmadığınız sürece verdiğim tavsiyeler boşa gidecektir. Matematikten korkmamalısınız. Küçük yaşlardan itibaren matematik dersinde yaşadığınız başarısızlıklar sizde bu etkiye yol açmış olabilir. Fakat hiçbir şey için geç değil. Eğer bu yazıyı henüz liseye geçmeden okuyan biriyseniz size lisede doğal sayılardan başlayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Ön yargılarınız size hiçbir katkı sağlamayacaktır. Önce bunları yıkın, sonra neler yapabilirsiniz bunlara bir bakalım.


Hedefinize Ulaşmak İçin Matematiğe İhtiyacınız Olduğunun Farkına Varın 

Bu yazıyı okuyorsanız, muhtemelen matematikte bir sorununuz vardır. Bu sorunu dert edindiğinize göre de hedefinize ulaşmak için matematiği halletmeniz gerekmektedir. LGS için veya TYT-AYT için burada olabilirsiniz. Matematik bu sınavlarda en ayırt edici derslerden bir tanesidir. Her iki sınav için de belirli kaynaklar mevcut. Bu kitaplar sayesinde matematik zaten size kolay ve parçalara ayrılmış halde karşınıza gelecektir. İstediğiniz liseyi veya üniversiteyi kazanmak için matematiği yapmak zorundasınız. Ön yargılarınızı yıkıp hedefinize ulaşmak için de matematik dersinde başarılı olmayı kafaya koyduysanız daha somut örneklerle yazımıza devam edelim.

 

Konuları Zamanında Öğrenin

Sınav senesindeyseniz zaten tek bir seneniz kalmış demektir. Konuları okulda işlendiği zaman öğrenip soru bankasından pekiştirirseniz, ileride önünüze bir problem olarak çıkamaz. Konu işlenişiyle eş zamanlı olarak ilerlemeniz, size yapamadığınız soruları direkt olarak öğretmenlerinize sorma fırsatı da verecektir. Bunun dışında, çoğu kitabın da artık video çözümlü olduğunu biliyoruz. Öğretmenlerinize o an ulaşma fırsatınız olmasa dahi internetten takıldığınız yerlerin çözümlerini öğrenmek artık günümüzde çok kolay.


Matematikte Size Yardımcı Olabilecek Arkadaşlar Edinin

Her soruyu öğretmene sormak istemiyor olabilirsiniz. Konuyu kaçırmış da olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda matematiğe ilgisi olan ve düzenli çalışan arkadaşlarınızdan yardım isteyebilirsiniz. Öğretmenin anlatışı dışında birde arkadaşınızdan bu konuyu dinlemek sizin için faydalı olacaktır. Arkadaşlarınız sizinle notlarını paylaşıp, soru çözümleri için taktikler de verebilir.

Analizinizi Yapın

Yapamadığınız sorular olacaktır. Bu soruları es geçmemelisiniz. Mutlaka doğrularını öğrenmelisiniz. Hedeflediğiniz şeye ulaşmak için bir sınava gireceksiniz ve yapamadığınız soru tipleri sınavda karşınıza çıkabilir. Yanlış sorularınızın çözümünü öğrenip asıl sınavda hata şansınızı en aşağıya indirmelisiniz.


Arkadaşlarınızla Matematik Çalışın

Daha önce de arkadaşlarınızdan yardım isteyeceğiniz bir adımdan bahsetmiştik. Fakat bu adım biraz daha farklı. Arkadaşlarınızla matematik çalışmak, hatta onlara bildiğiniz konuları anlatıp açıklayın. Açıklarken sizin de aklınızda daha iyi yer edinecek ve bilgiler sağlamlaşacaktır. Konunun yazarı olarak bu adımı arada hala kullandığımı söyleyebilirim. Yeni öğrendiğiniz bir konuyu arkadaşlarınıza anlatmak, öğretmek sizin de konuya daha hakim olmanızı sağlayacaktır.

Tekrar Yapın

Tekrar yapmak oldukça önemlidir. İşlediğiniz konuları unutabilirsiniz ve bu çokta normaldir. Tekrar ederek beyninizi zinde tutun. Bunun için de sık sık soru çözebilirsiniz. Yanlış yaptığınız veya kalem oynatamadığınız geçmiş konulara tekrar bir göz atıp, zaten temek bilginiz olan bu konuda bir de üstüne tekrar yapmanız matematikteki gelişiminiz için faydalı olacaktır. Sınava yaklaştıkça çözeceğiniz genel denemelerde ise hatalarınızı görün ve bunları zaman geçmeden düzeltin. Böylelikle netlerinizi de artırma şansınızı yakalamış olacaksınız.

 

Bugün sizlerle "Matematikte Başarılı Olmanın Yolları” konusunu inceledik. Umarım faydalı olmuştur. Hemen aşağıda sitemizdeki her sınav için ayrı hazırlanmış matematik kategorilerini inceleyebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

 

 LGS MATEMATİK            → TYT MATEMATİK            → AYT MATEMATİK

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.