LGS Puan Hesaplama

02-02-2021 17:05
LGS Puan Hesaplama

Sınava 4 ay gibi bir zaman kaldı. Çalışmaların daha da sıkılaştığı bu dönemde çözdüğünüz denemelerin sonuçlarını sisteme girerek, olası sınav puanınızı ve tahmini yüzdelik diliminizi öğrenebileceğiniz LGS Puan Hesaplama motoru oluşturduk.

► Sizin için oluşturduğumuz LGS Puan Hesaplama motoru için linke tıklayabilirsiniz.

 

 lgs-puan-hesaplama-market-sinavdayim-net

LGS Puan Hesaplama Uygulamamız Yayında!

LGS puanını sitemizden hesaplayabileceğin gibi, mobil uygulamamız üzerinden de hesaplayabilirsin. Hem Google Play Store’da hem de App Store’da bulunan LGS Puan Hesaplama uygulamamız sade ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Deneme sınavı bittiği an yaptığınız doğruları, yanlışları ve boş bıraktığın soruları uygulamamıza girebilir, anında puanınızı hesaplayıp, tahmini yüzdelik dilimini öğrenebilirsin. Kullanımı oldukça basit olan uygulamamızı indirebileceğin Play Store ve App Store linklerini aşağıya bırakıyorum.


 

LGS Puan Hesaplama – Google Play Store

 

LGS Puan Hesaplama – App Store


 

LGS Puanımı Nasıl Hesaplarım?

Denemelerden aldığınız sonuçları kontrol etmek için oluşturduğumuz bu hesaplama motorunda, her ders için ayrı ayrı sütunlar ve satırlar mevcuttur. Doğru, yanlış ve boş sayını hesaplama motoruna girerek LGS’ de alacağın puanı hesaplayabilir, yüzdelik dilimini tahmini olarak görebilirsin. Denemede yapmış olduğunuz net sayısı, hesaplama motorunda otomatik olarak hesaplanmaktadır.

 lgs-puan-hesapla-market-sinavdayim-net

LGS Puan Hesaplama Puanımı Nasıl Hesaplıyor?

 

LGS Puan Hesaplama motorunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen katsayılar kullanıldığı için karşına çıkan puana güvenebilirsin. Ayrıca, yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan istatistiki veriler sayesinde de tahmini yüzdelik diliminizi öğrenebilirsiniz.

LGS puanınız hesaplanırken her ders için ayrı ayrı formüller kullanılarak katsayılar doğru biçimde sisteme yerleştirilir. Sonucunda sizin karşınıza çıkan puan oluşuyor.


Denemelerde Netlerimi Nasıl Artırabilirim?

 
Sınav yaklaştıkça, deneme çözmekte o kadar önemli hale geliyor. Denemeler sayesinde seviyenizi görebilir, eksik olduğunuz konuların farkına varıp özellikle o konuların üstüne düşebilirsin. Bunun yanında süre tutarak deneme çözerseniz, hem LGS’ de süre sıkıntısı çekmezsiniz, hem de süre tutmak sizi zamanla hızlandıracağından ara dersleri hızlıca halledip, matematik gibi zorlayıcı derslere daha fazla zaman ayırabilirsiniz. Deneme çözmenin bir diğer faydası ise, şimdiden süreli bir şekilde LGS ile benzer denemeler çözdüğünüz için stres ve kaygıyı da en aza indirebilirsiniz.
 

Deneme netlerinizi nasıl artıracağınıza gelecek olursak..

 

-Deneme analizini iyi yapmanız gerekmektedir. Yanlış yaptığınız soruları tespit edip, o konulara geri dönüp tekrar etmelisiniz. Böylece konu eksiğinizi kapatacak ve bir sonraki denemede o konudan gelecek sorularda hata yapma ihtimali azalacaktır.

-Neden hata yaptığınızı analiz etmelisin. Dikkat dağınıklığı mı yoksa konu eksiği mi? Konu eksiğiyse ne yapmanız gerektiğinden zaten bahsettik. Dikkat dağınıklığına neden olan etkenleri ortadan kaldırmaksa sizin elinde. Odan dağınık olabilir, deneme esnasında içeri ailen girebiliyor olabilir vs. Bu etkenleri ortadan kaldırdığında netlerde artış yaşayabilirsiniz.

-Denemeler sizin için konu anlatımı bittiği anda hemen geçmeniz gereken bir adım olmamalı. Öncelikle bol bol soru çözüp konuyu iyice pekiştirmelisiniz. Sonrasında deneme çözmeye geçmelisiniz. Özellikle matematik dersi için bol bol yeni nesil soru çözüp yeni soru tarzlarıyla karşılaşmak sizi daha ileriye taşıyacaktır. Fazlaca yeni nesil soru çözdüğünüz için deneme esnasında karşına gelecek zor matematik sorularına karşı da hazırlıklı olacaksınız.

-Paragraf soruları çözmelisiniz. LGS okuduğunu anlamaya yönelik bir sınav olduğundan sorularını doğru anlayıp, yanlış anlamalar yüzünden soru kaybı yaşamamalısınız. Paragraf çözdükçe soruları daha rahat anlayacak, denemelerde bu şekilde soru kayıplarını en aza indireceksiniz.

lgs-puan-hesaplayici-market-sinavdayim-net

2021 LGS Ne Zaman Yapılacak?

 

Mili Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı 2021 yılı sınav takvimine göre Liseye Geçiş Sınavı (LGS), 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. LGS’nin ilk oturum saat 09,30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacaktır.


LGS Oturumları Kaç Dakika Sürüyor?

 

Liseye Geçiş Sınavı (LGS), toplamda 2 oturumdan oluşmaktadır. İlk oturum 50 soruluk sözel kısımdan oluşmakta ve 75 dakika sürmektedir. Sayısal kısımdan oluşan ikinci oturumda ise 40 sorudan sorumlusunuz ve 80 dakika sürmektedir.

 

İlk Oturum Başlangıç: 09.30

İkinci Oturum Başlangıç: 11.30

 

 

2021 LGS’de Hangi Dersten Kaç Soru Olacak?

 

1. Birinci Oturum (Sözel)

·Türkçe – 20 Soru

·T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük – 10 Soru

·Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi – 10 Soru

·Yabancı Dil – 10 Soru

 

2.İkinci Oturum (Sayısal)

·Matematik – 20 Soru

·Fen Bilimleri – 20 Soru

 

Deneme çözüp LGS Puan Hesaplama uygulamamızla sınav sonucunu hesapladıktan sonra veya LGS sonuçları belli olduktan sonra tercih yapacağınızda size rehberlik etmek için oluşturduğumuz Lise Taban Puanları sayfamıza giriş yapabilirsiniz.

 

Sitemizde sadece LGS için puanınızı hesaplayabileceğiniz bir hesap motoru değil aynı zamanda YKS puan hesaplama sayfamız mevcuttur.

 

Aynı zamanda diğer web sitemiz olan hesaplasana.net üzerinden çok daha fazla hesaplamaya ulaşabilirsiniz.

 

Tüm geri bildirimlerinizi mail adresimiz yolu ile bize gönderebilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.